ザンギ 鳥松(トリマツ)

Zangi Torimatsu
2017.03.25 グルメ

今や全国的に知られるようになった北海道のザンギ。唐揚げよりも醤油ベースのタレに長く漬け込み、濃厚な味付けで揚げたザンギは、昭和35年、ここ釧路の「鳥松」から始まったと言われています。中国料理の「ザーギー」なる鶏の唐揚げを「運」がつくように「ザンギ」と名付け、骨付き肉を揚げて、ウスターソースをベースにしたタレを添えて出すようになりました。それが釧路中、北海道中に広がり、道民のソウルフードとして定着しています。生姜を使った元祖ザンギはサッパリしていて食べやすく、タレともよく合う!骨付き、骨なし、手羽先、揚げたてをカウンター越しで食べられるのは釧路ならではの醍醐味です。

 

Zangi in Hokkaido now became known nationwide. It is said that Zangi was soaked in soy sauce based sauce longer than fried chicken and fried in rich seasoning, in Showa 35, it started from "Torimatsu" here in Kushiro. I named the chicken fried chicken called "Zaggie" of Chinese cuisine as "luck" as "Zangi", fried meat with bone and added sauce based on Worcestershire sauce. It spreads throughout Kushiro, Hokkaido, and it is established as a citizen's soul food. The original Zangi who used ginger is refreshing, easy to eat, and it goes well with sauce! It is the real pleasure of Kushiro that you can eat with bone, no bone, chicken wings, fried fish through the counter.

 

 

■店名 鳥松 (トリマツ)

■アクセス 釧路駅より徒歩12分

■住所 北海道釧路市栄町3-1

■電話 0154-22-9761

■営業時間 17:00~翌0:30

■定休日 日曜

■HP http://tabelog.com/hokkaido/A0112/A011201/1010248/

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