北海道ラーメンといえば「みそ」ですが、釧路ラーメンは「しょうゆ」が基本です。薄口のしょうゆ味に細麺という釧路ラーメンの伝統を守りつつ、さらに進化させたのが夏堀のラーメン。見た目よりもあっさりとした魚介だしのスープに、極細の縮れ麺が絡みます。細かく刻んだネギと赤いナルトのアクセントも絶妙。そして、存在感のある大ぶりのチャーシューがトロッととろけます。この美味しさから釧路に来た有名人は必ず訪れる人気店となり、わかりにくかった益浦の創業店から現在の釧路駅北口の店舗に移転しました。これでもかというくらいに細ネギを盛ったネギラーメンも人気メニューです。
Speaking of Hokkaido ramen is "Miso", but Kushiro ramen is basically "Soy Sauce". While preserving the tradition of Kushiro ramen called thin noodle for thin buttery flavored taste, the ramen of Natsunobori was further evolved. Extra fine crumb noodles are involved in the soup of the fresh soup stock that was more rich than it looks. Exquisite accent of finely chopped green onion and red naruto. And we can melt the biggest barbecued pork with a presence. Celebrity who came to Kushiro from this deliciousness became a popular shop certainly visited and moved from the founding shop of Masuura which was hard to understand to the store of the current Kushiro station North exit. Negi ramen with fine onions is also popular menu like this.
■店名 ラーメン屋夏堀 (ナツボリ)
■アクセス 釧路駅より徒歩15分
■住所 北海道釧路市春日町4-3
■電話 0154-35-3812
■営業時間 11:00~14:45、17:00~19:45
■定休日 水曜(祝日の場合、翌木曜)※火曜は昼営業のみ