炉端焼き 鮭番屋(シャケバンヤ)

Food cooked on a grill Syake-banya
2017.03.23 グルメ

釧路名物の炉端焼きは、ほとんどのお店が夕方からの営業ですが、こちらは釧路市設魚揚場のすぐ近くにあるため、朝7時30分~14時までという、朝食、ランチに合わせた早めの営業時間になっています。店頭に並ぶ新鮮な魚介を自ら選び、併設テント内の炉端テーブルに運ぶと、お店の方が食べやすいように切り分けながら、ちょうどいい火の通り方で焼いてくれます。その日水揚げされた、さんま、鮭、ししゃも、ほっけ、イカ、厚岸の牡蠣やホタテ、その他、見たことのないような魚や貝を焼いて食べることができ、リーズナブルな値段で満足できること間違いなし。たっぷり盛られたイクラ丼も見逃せません。

 

Most of the shop in Kushiro specialty is open from the evening, but because it is located in the vicinity of the Kushiro city fish landing site, it is matched to breakfast and lunch, from 7.30 am to 14 o'clock It is early business hours. Choose fresh fishes lining up at the shop and carry them to the furnace end table in the tent, and the shops will bake in the direction of the right flame just as it cuts for easier to eat. You can eat baked and eaten fish and shellfish that you have been fried on that day, saury, salmon, shrimp, hawk, squid, oysters and scallops on the Akkeshi, and other things you never saw, and you can be satisfied with reasonable prices. You can not miss a rice bowl with plenty.

 

 

■店名 鮭番屋 (シャケバンヤ)

■アクセス 釧路駅より徒歩30分、車で10分

■住所 北海道釧路市浜町4-11

■電話 0154-25-0503

■営業時間 7:30~14:00

■定休日 なし(冬季1月~4月頃は、水曜休)

■HP http://syake-banya.jp/user_data/kuidokoro.php

RECOMMEND